Amerika Aile Ziyareti Vizesi İşlemleri

Amerika B2 Aile Ziyareti Vizesi İşlemleri 


Amerika DS-160 Vize Başvuru Formu

Amerika Aile Ziyareti Vizesi başvurusu için DS-160 vize başvuru formu İngilizce olarak işleme alınmaktadır. Amerika Konsolosluğu’na vize başvuru randevusundan en geç 3 iş günü öncesinde online formun doldurma işleminin bitmesi gerekmektedir. Online müracaatın yapılmaksızın Amerika Konsolosluğu’na yapılan direkt başvurular kabul edilmemektedir. 

Amerika DS 160 Vize Başvuru Formunun doldurulması sırasında, formun bir kopyasının sabit diske kaydedilmesi ve formun doldurulmasının her aşamasında kaydetme işleminin tekrarlanması çok önemlidir. Formun doldurulması sırasında 20 dakikadan fazla işlem durdurulması halinde oturum kendini otomatik olarak kapatmaktadır. Formun kaydedilmesi durumunda bütün bilgiler de silinecektir. 

Amerika DS-160 formu üzerinde herhangi bir değişiklik, yalnızca formun elektronik olarak imzalanmadan ve Konsolosluğa gönderilmesinden önce yapılmaktadır. “imzala” ve “gönder” seçeneğine tıklanmadan önce girilen tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olunmalıdır.


Amerika Aile Ziyareti Vize Randevu Alımı

Amerika Aile Ziyareti Vize başvuru dosyasını teslim edebilmek için randevu alımı; online formun doldurulma işleminin ardından Amerika Konsolosluğu’na vize müracaat işlemlerinin ilk bölümünü tamamlayabilmek için vize başvuru sahiplerinin Amerika Aile Ziyareti Amaçlı Vize randevusu almaları gereklidir. 

Amerika Ziyaret Amaçlı Ziyaretçi Vizesi (B2) Randevu Alımı için başvuru sahibinin pasaport numarası, doğum tarihi ve uyruğu  bilgileri ile kişiye ait özel hesap oluşturması istenir. Amerika seyahat amacına uygun vize türü seçilerek, kimlik bilgileri bölümüne başvuru sahibinin nüfus cüzdan bilgileri girilir. Pasaportun teslim edilmesinin istendiği PTT şubesi seçilir. Vize başvuru ücretini ödeme şekli işaretlenerek, randevu için tarih ve saat seçeneklerine ulaşılır. Başvuru sahibinin uygun bir randevu tarihini onaylanması ile işlem tamamlanmış olur. Amerika Konsolosluğu yetkilileri ile, Amerika aile ziyareti vize mülakat randevusu için görüşmeye gelirken, seyahat sebebine uygun evrakların hazır bulunmalıdır.  

Başvuru sahipleri Amerika Aile iyareti Vize görüşmesi için geldiklerinde, barkodlu onay sayfasını da yanlarında getirmeyi unutmamalıdırlar.


Amerika B2 Aile Ziyareti Vizesi için Gerekli Belgeler


Pasaport

Amerika Konsolosluğu, Aile Ziyareti Vize başvurusu kulanılan pasaportun özelliklerini: seyahat dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği devam eden, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve pasaportun en az 2 boş vize sayfası bulunan olarak belirlemiştir.  Varsa, eski pasaportlarında sunulması önemlidir. Varsa, eski pasaportlarında birlikte sunulması istenir.


Biometrik Fotoğraf

Amerika Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda istenilen fotoğrafın teknik özellikleri;  2 adet, 5x5 cm ölçülerinde, 6 ay içinde çekilmiş, beyaz  arka fonlu ve pasaporttaki daha önceki  vize işleminden birinde  kullanılmamış olma koşuluna dikkat edilmelidir. Fotoğrafın çözünürlüğü en düşük 600x600 piksel- en yüksek 1200x1200 piksel olmalıdır 

Fotoğrafta başın, saçın üst tarafından boyna kadar olan bütün kısım görünmelidir. Uygun bir fotoğrafta, başın boyu 25-35 mm olmalı ya da fotoğrafın % 50-70’lik kısmını kaplamalıdır.  
Başın duruşu fotoğraf kalitesi için önemlidir. Yüzün tamamının görünmesi için fotoğraf çerçevesini ortalamalı, yüzün tamamı kameraya dönük ve gözlerin açık olması gerekmektedir.

Dini sebepler haricinde başı örten şapka, bere gibi aksesuarlar kullanılmamalı, yüz hatlarının tamamı başörtüsü tarafından gölgelenmeyecek şekilde görünür olmalıdır.

DS-160 Vize Başvuru Formu’nun doldurulması sırasında, aynı fotoğrafın dijital olarak yüklenmesi gerekmektedir. Amerika Konsolosluğu’nun belirlediği kriterlere uymayan bir fotoğrafın yüklenmesi, vize başvuru süresinin uzamasına sebep olur.

 

Amerika Konsolosluğu Randevu


Nüfus Cüzdanı ve Evlilik Cüzdanı veya Boşanma İlanı

Amerika Aile Ziyareti Vizesi işlemlerinde bulunan başvuru sahibinin doğum bilgileri ve medeni durumunu beyan eden belgeler; T.C. Nüfus Cüzdanı’nın önlü-arkalı fotokopisi ile başvuru sahibinin evli olması halinde mutlaka Evlilik Cüzdanı’nın fotokopisi ya da boşanmış olması halinde Boşanma İlamının sunulması mecburidir.


Amerika Aile Ziyareti Vize Talep Dilekçesi 

Amerika Konsolosluğu veya Amerika Büyükelçiliği’ne hitaben, Amerika’ya aile/akraba ziyareti amaçlı seyahatte bulunacak başvuru sahibinin vize talebini ileten İngilizce yazılmış bir dilekçe olmalıdır. 

Amerika Aile Ziyareti Vizesi talebinde bulunan kişi şirket/kurum çalışanı ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Amerika Konsolosluğu’na hitaben İngilizce yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır. 

Amerika Aile Ziyareti Vize başvurusunda bulunan kişi şirket sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır. 


Amerika Aile Ziyareti Vizesi Davetiyesi

Amerika’da yaşayan aile bireyi veya akraba tarafından yazılmış İngilizce Davetiye; seyahat planını detaylı anlatan bir mektup formatında yazılmalıdır. Davet eden kişinin kişisel ve iletişim bilgileri ile birlikte, davet ettiği kişi ile akrabalık derecesi, davetlinin kişisel bilgileri belirtilmelidir. Seyahatin amacı, masrafların nasıl karşılanacağı, ziyaretin tarihleri ve konaklama bilgilerine yer verilmelidir.  Orijinal. Davet eden kişi, Amerika Vatandaşlık Kartı/ Oturum Kartı fotokopisi ve maaş bordrosunu; davetiyeye eklemelidir.


Finansal Duruma İlişkin Belgeler

Amerika Konsolosluğu/Elçiliği, Amerika seyahat masrafları karşılığı bakiyenin banka hesabında teminatını; başvuru sahibinin şahsi banka hesabında Euro/TL veya USD karşılığı görmelidir. 

Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü- bankadan son 3 aylık aktif hesap hareketini içeren, 1 hafta içinde alınmış, banka yetkilisi tarafından imzalı-kaşeli ve ekinde bankanın imza sirküleri ekli sunulmalıdır.

Amerika Aile Ziyareti Vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık maaş bordroları, bağlı bulunulan kurum tarafından kaşe atılarak ıslak imzalı bir şekilde hazırlanmış olmalıdır.

Amerika Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunan kişi emekli ise; emekli maaşının son 3 aylık maaş hesap dökümü yeterlidir. Varsa, emeklilik kartının önlü-arkalı fotokopisi.

Ayrıca, varsa başvuru sahibine ait;  tapu, araç ruhsatı, kredi kartı ekstreleri ve kira gelirleri belgelerinin ibrazı gereklidir.


İş/Mesleki Duruma İlişkin Belgeler

Amerika Aile Ziyareti Vizesi müracaatında bulunan kişi bir Kurum/Şirkete bağlı çalışıyor ise; SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümü ve bağlı bulunulan kurum/şirketten alınacak,  antetli kağıda yetkili kişi tarafından, kaşe ve ıslak imzası bulunan Görev Belgesi veya İzin Belgesi. Varsa, Görev Kimlik Kartı’nın fotokopisi.

Amerika Aile Ziyareti Vizesi başvurusu yapan kişi Çiftçi ise; Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi aslı ve fotokopisi. 
 
Amerika Aile Ziyareti Vizesi için başvuru sahibi kişi Öğrenci ise; Güncel tarihli  Öğrenci Belgesi aslı ve fotokopisi. .

Amerika Aile Ziyareti Vizesi başvurusu yapan kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis ise; mesleği ile ilgili Oda Kaydı yada Meslek Kimlik Kartı ibraz edilmelidir.  

 

Amerika Konsolosluğu Randevu

Başvuru sahibinin veya sponsorun şirketine air belgeler

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi- Amerika Aile Ziyareti Vizesi işleminde bulunacak başvuru sahibinin bağlı bulunduğu şirkette isim ve ünvan değişikliğini göstermesi bakımından önemlidir.

İmza Sirküleri- Amerika Aile Ziyareti Vizesi işleminde bulunan kişinin çalıştığı şirkette imza yetkisi olan kişilerin ibraz edildiği bu evrakın sunulması zorunludur.

Vergi Levhası fotokopisi - şirketin son yıla ait vergi bilgilerini beyan eden bu evrak sunulmalıdır.

Faaliyet Belgesi-  (3 aydan eski tarihli belgeler kabul edilmez)


Seyahat Planını Destekleyici Evraklar

Amerika Aile Ziyareti Vizesi için başvuru dosyası hazırlayan kişinin seyahat planlarını destekleyen; ulaşım ve konaklama planını teyit eden rezervasyon bilgilerini sunması mecburidir. Uçak bileti rezervasyonu- gidiş-dönüş bilet rezervasyonu, seyahat tarihlerini desteklemelidir. Otel rezervasyonu - seyahat edecek kişinin adına düzenlenmiş olduğu görülmelidir. 


Amerika B2 Aile Ziyareti Vizesi Çıkış Süresi

Amerika Aile Ziyareti Vizesi başvuru mülakatı sorunsuz geçmesi halinde pasaport size en yakın PTT merkezine 3 iş günü içinde gönderilmektedir. Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeniden mülakata çağırabilir, sunulan evrakları yeterli bulmaması durumunda ek evrak talebinde bulunabilmektedir. Ancak, konsolosluğun vize işlemlerini öngörülen sürede sonuca ulaştıracağı konusunda bir garantisi yoktur. Dolayısıyla bazı durumlarda Amerika vize işlemleri için öngörülen sürenin uzaması mümkündür. Amerika vizesi başvuru işlemlerinin Türkiye ya da Amerika resmi tatil günlerine veya Amerika  Konsolosluğu’nun iş yoğunluğunun fazla olduğu günlere denk gelmesi, vize işlemlerinin daha uzun sürede sonuçlanmasına sebep olabilmektedir.


Amerika Aile Ziyareti Vize Ücreti

Amerika Aile Ziyareti Vize Ücreti, herhangi bir Türk Ekonomi Banka (TEB) şubesine yatırılmaktadır. Bankanın ödeme karşılığında verdiği banka dekontunun, konsolosluğa  başvuru dosyasının teslimi sırasında  evrakların arasında sunulması unutulmamalıdır. Dekontun, orjinal müşteri nüshasının sunulması gereklidir. 


Amerika B2 Aile Ziyareti Vizesi ile İlgili Bilinmesi Gereken Hususlar

*Amerika Aile Ziyareti Vizesi ile ilgili kararlar konusunda yetkili makamlar Amerika Konsolosluğu ve Amerika Büyükelçiliği’dir. Amerika B2 Ziyaretçi Vize başvurularında idari destek veren vize başvuru merkezlerinin vizeye ilişkin alınacak kararlarda hiçbir inisiyatifi ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

*Ülkesinde Amerika dış temsilciliği bulunmayan yabancı uyruklu kişiler, Amerika vizesi başvurularını kendilerine en yakın ülkede faaliyet gösteren Amerika Konsolosluklarına  yapabilirler. Örneğin: Irak ve Suriye vatandaşları Amerika vize başvurularını Ankara Amerika Büyükelçiliği’ne yapmalıdırlar. Amerika aile ziyareti vize başvurusu yapan T.C. İkamet İzni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. Oturma İzni Belgesi orijinali, fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.       

* Amerika Aile Ziyareti Vize müracaatı yapan kişi öğrenci ise; seyahatine sponsor olan ebeveyninden, ziyaretin detayları ve seyahatin tüm masraflarının karşılandığına dair bir dilekçe sunulmalıdır. Öğrenciye sponsor olan ebeveynin iş evrakları ve ekonomik durumu da dilekçeye eklenmelidir. Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Tam tekmili vukuatlı nüfus kayıt örneği ve anne-babanın evlilik cüzdanı fotokopisi dilekçeye eklenmelidir. Öğrenci reşit değil ise; 3. şahısla Amerika’ya seyahat ediyorsa; Amerika Aile Ziyareti Vize Talep Dilekçesi ile birlikte anne ve babadan noter tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname) aslı.  

*Amerika Aile Ziyareti Vizesi için başvuru yapan kişi ev hanımı ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için eşi sponsor oluyorsa, seyahat planını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Amerika Aile Ziyareti Vizesi Talep Dilekçesi’ne ek olarak sponsor kişinin mali ve mesleki evrakları da birlikte sunulmalıdır. 

Amerika Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: turkish.turkey.usembassy.gov